Incotro? – Un Mesaj Pentru O Romanie Unita

Am gasit un video inspirational si incurajator pe facebook.

Am fost atat de impresionata de mesajul pentru o tara unita, o Romanie tanara unita; cuvintele alese, tonul incurajator m-au impresionat. Dar nu am fost convinsa. M-a pus pe ganduri. Romania unita…

Suna frumos mesajul, dar ce am realizat e ca va fi greu de pus in aplicare cand generatia asta este crescuta sa lupte numai pentru ei. Rar sa auzi un parinte indemnandu-si copilul sa se gandeasca la binele grupului sau de prieteni, sau la binele clasei. Din pacate, rar vezi parinti comportandu-se asa cum e de dorit sa se comporte generatia noua.

Un simplu indemn public catre noua generatie sa aleaga sa fie altruisti, sa se gandeasca la binele mostenitorilor (cand noi ne straduim sa vrem binele fratelui nostru…) nu e de ajuns. Indemnul trebuie directionat generatiei de parinti care sufocati de amareala vremurilor in care au trait si-au pierdut complet increderea in lucrul de echipa. Nu vad cum ar putea fi benefic copiilor lor. Si nu il promoveaza.

“Inhaitati-va. Numai in haita de oameni destepti o sa reusiti. Unul singur dintre voi va fi mancat. Zece insa s-ar putea sa reusiti.”

Cati sunt parintii care cu incredere isi invata copilul ca asta e un risc care merita luat, pentru binele tuturor, pentru binele tarii tale, pentru binele mostenitorilor? Nu suficienti pentru o schimbare.

O schimbare de asa masura trebuie sa inceapa acasa. Cu mama si tata.

email

Talk to me